Etevan toimintakeskukset ja tilapäishoito avataan
13.5.2020

.

Koronarajoitusten purku alkaa Etevassa, kun toimintakeskukset ja tilapäishoito avataan 1.6.2020 alkaen

Marinin hallituksen tekemän linjauksen mukaan koronarajoituksia aletaan vaiheittain purkaa. Julkisia sisätiloja, muun muassa kuntouttava työtoiminta ja toimintakeskukset, avataan hallitusti ja asteittain 1.6.2020 alkaen, jolloin myös kokoontumisrajoitusta lievennetään 50 henkilöön. Sen sijaan vierailukiellot kehitysvammaisten asumisyksiköihin ovat voimassa edelleen, seuraavan kerran tilannetta tarkastellaan kesäkuun lopussa.

Etevan toimintakeskukset avataan

Etevan asukkaille päiväaikainen toiminta on jatkunut koronasulun ajan Etevan asumisyksiköissä. Heille ainoa konkreettinen muutos on ollut fyysiset tilat, jotka ovat vaihtuneet asumisyksikön tiloihin ja pihapiiriin.
Toimintaa ovat toteuttaneet päiväaikaisen toiminnan henkilökunta asiakkaiden yksilöllisten suunnitelmien mukaisesti.

Nyt toiminta siirtyy takaisin toimintakeskuksiin1.6. alkaen, jolloin myös Etevan ulkopuolella asuvat asiakkaat pystyvät osallistumaan päiväaikaiseen toimintaan. Toimintakeskusten avaamisessa huomioidaan koronaan liittyvät riskit, kuten asiakkaiden kuljetukset, ruokailu ja siivous. Koronatilanne saattaa aiheuttaa erityisjärjestelyjä päiväaikaisen toiminnan asiakasryhmiin ja -tiloihin. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan asiakkaita erikseen.

Jokakesäinen päiväaikaisen toiminnan sulku toteutuu ajalla
6.7-2.8.2020 lukuun ottamatta seuraavia toimintakeskuksia:

  • Lohja 1
  • Raasepori
  • Vihti
  • Loviisan toimintakeskus on avoinna 1.6.–19.7 ja suljettu 20.7.–2.8.2020.

Tilapäishoitoon pääsee jälleen

Eteva avaa lyhytaikaishoidon yksiköt 1.6.2020 alkaen. Tästä poikkeuksena on Vihdissä ryhmäkoti Lilliputti, joka avataan jo toukokuussa.

Toimintayksikön henkilökunta on yhteydessä tilapäishoidon palvelujen käyttäjiin jaksovarauksista.

Eteva avasi 7.4. jäsenkuntien toiveesta lyhytaikaishoidon karanteeniyksikön koronaan altistuneille kotihoidossa asuville kehitysvammaisille tai muuten vaikeavammaisille henkilöille, jotka eivät voi olla kotihoidossa. Koronatilanteen vakiinnuttua on yksikön toiminta muutettu takaisin lyhytaikaishoidon yksiköksi.


Eteva kuntayhtymä

Marika Metsähonkala,
toimitusjohtaja

Arkisto