Uusi asumisyksikkö Vantaan Pähkinärinteeseen on avattu
10.6.2020

Kuva Kastanjakujan asumisyksiköstä

Kastanjakujalle valmistui 10 asuntoa seniori-ikäisille kehitysvammaisille henkilöille.

Etevan uusi asumisyksikkö Kastanjakuja aloitti toimintansa Vantaan Pähkinärinteessä 1.6.2020. Yksiössä on 10 asiakaspaikkaa ja se on suunnattu kehitysvammaisille senioriasukkaille sekä asukkaille, jotka hyötyvät senioreille tarkoitetusta ympärivuorokautisesta ryhmämuotoisesta asumisesta ja toiminnasta.

Kastanjakujan esteetön asumisyksikkö sijaitsee lähellä yhteiskunnan lähipalveluita hissillisen kerrostalon toisessa kerroksessa. Samassa talossa toimii myös Vantaan kaupungin Pähkinärinteen palvelutalo, jonka kanssa on mahdollista luoda uudenlaista yhteistyötä.

Yksikön palvelupäällikkönä toimii Etevan Vantaan yksiköiden palvelupäällikkö Vesa Mäkinen, jonka johdolla yksikössä työskentelee vastaava ohjaaja, sairaanhoitaja sekä ohjaajia. Lisäksi Etevan asiantuntijapalvelut ovat säännöllisesti asiakkaiden ja lähityön tukena, joko paikan päällä Kastanjakujalla tai etäyhteyksien kautta.

Kastanjakujan asiakasmuutot toteutetaan yksilöllisten suunnitelmien mukaisesti porrastetusti, mikä mahdollistaa jokaiselle asiakkaalle rauhallisen tutustumisen uuteen kotiin ja henkilökuntaan.

Asiakkaiden päiväohjelmaan tulee kuulumaan ryhmämuotoista toimintaa, joka suunnitellaan yhdessä asiakkaiden kanssa huomioiden heille arjessa merkitykselliset asiat. Toiminta voi olla esimerkiksi ulkoilua, kädentaitoja, liikuntaa, musiikkia, muistelutuokioita, leivontaa, teemavierailuja tai yhteiskuntaan osallistumista esimerkiksi käymällä kirjastossa tai ulkopuolisissa tapahtumissa. Tärkeintä on, että asiakas saa osallistua toimintoihin omasta kodistaan käsin omien toiveidensa ja rytminsä mukaisesti yhdessä tuttujen asiakkaiden ja ohjaajien kanssa.

Kastanjakujalla on vielä muutama asunto vapaana, joita voi tiedustella Etevan sosiaalityön kautta

Aihepiirit

Arkisto