Etevan Järvenpään päiväaikaisessa toiminnassa koronatartunta
18.8.2020

Oletuskuva

Eteva kuntayhtymän Järvenpään päiväaikaisessa toiminnassa on todettu tänään oireeton koronatartunta. Kaikille tartunnalle altistuneille tai heidän lähi-ihmisilleen on ilmoitettu asiasta. Altistuneita on yhteensä 13 henkilöä.

Toimintayksikössä käy päiväaikaisessa toiminnassa vaikeavammaisia henkilöitä, jotka asuvat Etevan tai yksityisen palvelutuottajan asumisyksiköissä tai lapsuudenkodeissaan.

Järvenpään päiväaikaisen toiminnan henkilökunta toimi jo viime keväänä annettujen ohjeiden mukaisesti ja aloitti tarvittavat suojautumistoimet heti, kun tieto koronatartunnasta saatiin.

Toimintayksikön koronataudille altistuneet henkilöt on asetettu karanteeniin.

Käytössä THL:n suositukset ja valmiussuunnitelma virustartuntojen ehkäisemiseksi

Etevassa noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksia virustartuntojen ehkäisemiseksi ja kiinnitetään erityistä huomiota sekä ohjaajien että asiakkaiden terveysturvallisuuteen. Tehostettu käsihygienia ja tarvittavien suojainten käyttäminen ovat Etevassa osa arjen toimintaa. Sen lisäksi Etevassa on jo maaliskuun alussa otettu käyttöön valmiussuunnitelma koronavirustartuntojen varalta.

Tilannetta seurataan tarkasti yhteistyössä terveydenhuoltohenkilöstön kanssa

Etevassa seurataan tilanteen edistymistä ja noudatetaan THL:n ja paikallisen terveydenhuoltohenkilöstön ohjeistusta. Eteva on saanut kuntien tartuntatautiyksiköiltä hyvät ja kattavat ohjeistukset tähän tapaukseen liittyen.

Lisätiedot

Johanna Sinkkonen
tulosaluejohtaja, asumispalvelut ja päiväaikainen toiminta
puh. 040 304 7002
johanna.sinkkonen@eteva.fi

 

Eteva kuntayhtymä

Marika Metsähonkala
toimitusjohtaja
p. 040 304 7001
marika.metsahonkala@eteva.fi

Arkisto