Kehitysvammapsykiatrian yksiköissä on tilaa uusille asiakkaille
30.9.2020

Oletuskuva

Etevan kehitysvammapsykiatrian palveluiden jonotilanne on sellainen, että lokakuusta alkaen voimme ottaa jaksoille uusia asiakkaita.

Palveluita on tarjottu koko korona-ajan ja yksiköissä on toimivat käytännöt, joilla pyritään ennakoimaan sekä turvaamaan asiakkaiden ja henkilöstön terveyttä. Perheenjäsenten vierailut ja yhteydenpitoa ei ole katkaistu missään vaiheessa, vaan siihen haetaan yksilöllisiä ratkaisuja. Lasten ja nuorten ryhmässä on ollut asiakkaita koko ajan, kevään lyhyttä jaksoa lukuun ottamatta.

Keille palvelu on tarkoitettu?

Kehitysvammapsykiatrinen palvelu on tarkoitettu asiakkaille, joilla on vaativia erityistarpeita liittyen mielenterveyden- ja autismin kirjon häiriöihin tai muista syistä johtuvaan haastavaan käyttäytymiseen. Keravalla, Lahdessa ja Hämeenlinnassa on yksiköt, joissa asiakkaalle tarjotaan intensiivi-, tutkimus- ja pidempiä kuntoutusjaksoja. Olemme lisänneet vahvasti tuetun pitkäkestoisemman kuntoutuksen asiakaspaikkoja, joita myös on vapautumassa loppuvuoden aikana.

Palveluihin hakeudutaan kunnan vammais- tai terveyspalveluiden kautta tekemällä palvelupyyntö

Arkisto