Yhdenmukaistamme päiväaikaisen toiminnan toiminta-aikoja
30.9.2020

Kuvituskuva: Lähikuva käsistä, jotka kirjoittavat värikkäillä kynillä paperille.

Etevassa päiväaikaisen toiminnan toiminta-ajat ovat vaihdelleet paljon kuntayhtymän eri alueilla. Tämä on hiljalleen tuonut haasteita henkilöstösuunnitteluun, kustannuksiin ja kuljetusten järjestämiseen, koska palvelutuotteiden mukainen resursointi on pitänyt jakaa aikaisesta aamusta pitkälle iltaan.

Muutos astuu voimaan 1.10.2020

Lokakuun alusta alkaen Etevan päiväaikaisen toiminnan lähtökohtainen toiminta-aika on arkisin klo 8-16.

Toiminta-aika toteutuu jo nyt lähes kaikissa Etevan päiväaikaisen toiminnan yksiköissä, sillä yhdenmukaistamista on tapahtunut vähitellen viimeisen vuoden aikana. Muutos astuu voimaan 1.10.2020 alkaen ja niiden päiväaikaisen toiminnan palvelussa olevien asiakkaiden osalta, jotka tarvitsevat palvelua toiminta-ajan ulkopuolella, käydään yksilöllisesti muutoksen aiheuttamat tarpeet läpi lokakuun aikana.

Jatkossa Eteva kuljetukset lähtevät hakemaan asiakkaita pääasiassa klo 7.30. Iltapäivällä kuljetukset hoidetaan siten, että kuljetukset päättyvät klo 16 mennessä. Taksilla tai omatoimisesti esim. bussilla tai omaisten kuljettamana tulevat asiakkaat saapuvat aikaisintaan klo 8.00. Pitkien välimatkojen vuoksi kuljetukset alkavat jatkossa aiemmin edelleen Lohjan, Järvenpään ja Loviisan päiväaikaisessa toiminnassa.

Muutoksen valmistelussa tehtiin vaikutusten arviointi

Muutoksen valmistelun yhteydessä tehtiin päätöksenteon tueksi vaikutusten arviointi, jossa arvioinnin kohteena olivat vaikutukset asiakkaisiin, tilaaja-asiakkaisiin, yksiköiden toimintaan ja Etevan muihin palveluihin.

Muutoksen vaikutukset ovat tehdyn arvion mukaan vähäisiä asiakkaisiin nähden ja koskettavat muutamaa asiakasta Etevan alueella. Asiakkaille, joille Eteva on tähän asti järjestänyt toiminta-ajasta poikkeavia ratkaisuja, esimerkiksi ohjaaja ollut vastassa päiväaikaisessa toiminnassa vanhempien työajoista johtuen jo ennen klo 7.00 tai iltapäivästä klo 17 asti, tullaan tarjoamaan tuntihoitoa tai palvelu järjestetään yksilöllisesti. Näitä asiakkaita on vaikutusten arvioinnin mukaan vain muutamia henkilöitä ja heidän osaltaan käydään neuvottelua palvelun toteuttamisesta yksilöllisesti lokakuun aikana.

Lisätietoja
Tulosaluejohtaja Johanna Sinkkonen
puh. 040 304 7002
johanna.sinkkonen@eteva.fi

Arkisto