Mäntsälän Koivistolaistentielle rakentuu pienkerrostalo
8.1.2021

Kuva rakenteilla olevasta pienkerrostalosta.

Aivan Mäntsälän rautatieaseman tuntumaan Koivistolaistentielle on rakenteilla kaksikerroksinen pienkerrostalo - Etevan uusin asumisyksikkö, joka valmistuu syksyllä 2021. Ympäristöön sulautuvassa pienkerrostalossa on yhteensä 21 asukaspaikkaa, jotka jakautuvat kahteen ryhmäkotiin sekä kahdeksaan erillisasuntoon.

– Tällä hetkellä rakentaminen on täysin aikataulussaan ja talon pitäisi valmistua elo-syyskuussa, taloa rakennuttavan Etevan kiinteistöyhtiö Uudenmaan vammaispalvelujen (UVP) toimitusjohtaja Marko Mörsky kertoo. Harjakorkeus on saavutettu viime vuoden puolella ja tällä hetkellä on tekeillä esimerkiksi lattiavalujen valmistelut ja IV-kanavien asennukset.

Rakennekuva rakennuksen julkisivuista.

Talo vaativan tuen asumiselle

Ryhmämuotoinen asuminen on suunniteltu vaativan tuen asumisen tarpeisiin. Kodeissa on kiinnitetty erityistä huomiota huoneiden suunnitteluun, rakennusmateriaaleihin sekä kalustukseen, jotta ne vastaavat erilaisten asiakkaiden tarpeisiin. Ryhmäkotien asunnoissa on jokaisella asukkaalla oma huone ja wc/kylpyhuone. Keittiö ja olohuone ovat yhteistiloissa ja lisäksi käytössä on yhteinen ryhmätila rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa. Ensimmäisessä kerroksessa ryhmäkoti on kuudelle, toisessa kerroksessa seitsemälle asukkaalle.

Erillisasunnoissa itsenäisempää elämää

Tiiviissä yhteydessä ryhmäkoteihin on kahdeksan erillisasuntoa, jotka on tarkoitettu asukkaille, jotka hyötyvät omasta asunnosta ja sinne tuotetuista yksilöllisistä palveluista. Asukkaiden tuen- ja palveluntarve voi olla runsas, sillä palvelut tuotetaan heille Etevan henkilökunnan toimesta yksilöllisten suunnitelmien mukaisesti. Yöaikainen turva tuotetaan saman rakennuksen ryhmäkodeissa työskentelevien ohjaajien ja turvallisuustekniikan avulla kuvallisen yhteyden kautta. Tällöin asukas saa välittömästi keskustelu- ja näköyhteyden yöohjaajaan. Yksikössä on mahdollista tuottaa myös arviointi- ja valmennuspalveluja.

Palvelun tukena myös asiantuntijapalvelut

Yksikön esimiehenä toimii palvelupäällikkö Petri Tervonen, jonka johdolla yksikössä työskentelee vastaava ohjaaja, sairaanhoitaja sekä ohjaajia. Lisäksi Etevan asiantuntijapalvelut ovat säännöllisesti asukkaiden ja lähityön tukena, joko paikan päällä tai etäyhteyksien kautta.

Palvelun tarjonnassa korostamme yksilöllisyyden periaatetta, jossa otamme huomioon ja vahvistamme asukkaan omaa toimintakykyä, vastuunottoa, itsenäisyyttä, valinnanvapautta ja myös positiivista uskallusta.

 

Lisätietoja
Petri Tervonen, palvelupäällikkö
puh. 040 304 7271

 

Aihepiirit

Arkisto