Kotola
14.12.2021

Kuvituskuva: Tuuliviirissä lukee "welcome".

Tämän vuoden alussa Hyvinkäällä aloitti toimintansa lyhytaikaishoidon yksikkö Kotola, jonka tavoitteena on tarjota asiakkaille kodinomaista viikonloppuhoitoa.

Tilapäishoito on tarkoitettu perheille esimerkiksi omaishoidon vapaapäivien järjestämiseen. Tällöin omaishoitajat voivat levätä asiakkaan viettäessä viikonloppuaan Kotolassa. Lyhytaikaisen hoidon toiminnassa on otettu huomioon se, että myös asiakkaat tarvitsevat lepoa ja aikaa palautumiseen viikon toiminnoista. Kotolassa keskitytään juuri näihin asioihin. Halutessaan Kotolassa saa nukkua pitkään, käydä asioimassa, ulkoilla tai ihan vaan ottaa rennosti. Kotolassa voidaan myös toimia enemmän tavoitteellisesti ja ohjatusti ammattitaitoisten ohjaajien avustuksella. Toiminta on aina asiakaslähtöistä ja yksilöllistä. Henkilöstö Kotolaan tulee  Martin ryhmäkodista ja Hyvinkään päiväaikaisesta toiminnasta. Kotola toimii päiväaikaisen toiminnan tiloissa Isännäntiellä.

Muutokset asiakkaiden lyhytaikaishoidon järjestämisessä Kotolassa Järvenpään Tikkarellin sijaan ovat vaikuttaneet asiakkaiden palvelujen järjestämiseen. Tämä on vaatinut avointa keskustelua ja yhteistyötä, jotta palvelut Kotolassa on voitu suunnitella asiakkaiden tarpeita vastaaviksi.

Kotola on toiminut lähtökohtaisesti yhtenä viikonloppuna kuukaudessa. Ensi vuonna toiminnan on tarkoitus heti alkuvuodesta laajentua toiseen viikonloppuun kuukaudessa.

Kotolan yhteystiedot

Arkisto