Etevassa panostetaan maukkaaseen ja terveelliseen ruokaan
30.4.2021

Etualalla mies maistelemassa ruoka-annosta. Taka-alalla toinen samassa puuhassa.
Terveellinen päivittäinen ravitsemus syntyy monipuolisesta ja hyvänmakuisesta ruuasta.  Eteva haluaa panostaa asumisyksiköissään ruuan tasalaatuisuuteen ja varmistaa kaikissa yksiköissä tasapainoisen ja terveellisen ruuan kaikille asiakkaille. Hyvät kotimaiset raaka-aineet sekä huolellinen ruuan valmistus varmistavat maukkaat ja ravitsevat ateriat koko päivälle. 
 

Makuraati arvioi ateriat

Etevassa on kilpailutettu ateriapalveluhankinnat, joihin liittyen asiakkaistamme ja henkilökunnan jäsenistä muodostettu makuraati maisteli ja arvioi eri toimittajien ruokia. Jokaiselta tarjoajalta oli tarjolla ateriavaihtoehdot, jotka asiakkaat pisteyttivät mieltymystensä mukaan paremmuusjärjestykseen. 
 
Nuori nainen arvioimassa juuri maistamaansa ruokaa.
Aterioiden maistelu ja arviointi oli tärkeä tehtävä, johon makuraatilaiset suhtautuivat tehtävän vaatimalla huolellisuudella. Toisten kanssa ei yhdessä pohdittu makuja, vaan jokainen muodosti oman mielipiteensä itsenäisesti ja merkitsi sen arviointilomakkeelle. Vapaan sanan kirjaamisessa ohjaaja tarvittaessa auttoi. 
 

Jatkossakin asiakkaat mukana valmistelussa

Esivalmistetun ateriapalvelun tuottaa Etevan asumispalveluyksiköissä jatkossa Feelia Oy. Feelian ateriat ovat esivalmistettuja ja ruokatarvikkeet toimitetaan suoraan yksiköihin. Asiakkaat valmistavat yhdessä ohjaajan kanssa aterian loppuvaiheen sekä salaatit, joten ruuan valmistus kuuluu Etevan yksiköiden arkeen jatkossakin. Lisäksi asiakkaiden kanssa voidaan tehdä aiempaan tapaan henkilökohtaisia kauppaostoksia ja asiointia, joilla tuetaan yhteiskuntataitoja ja osallisuutta. 
 
Toimimalla yhteistyössä Feelian kanssa Eteva varmistaa, että jokaiselle asiakkaalle on tarjolla monipuolinen, terveellinen ja maukas ateria, joka on tasalaatuinen ja hygieenisesti valmistettu. Palvelu otetaan käyttöön kaikissa Etevan asumisyksiköissä, lukuun ottamatta tuetun asumisen ja itsenäisempään elämään valmentavia asumisyksiköitä.
 

Palvelun kokeilusta hyviä kokemuksia

Uutta aterioiden toimitustapaa on kokeiltu Etevassa. Ruoat ovat saaneet maun osalta hyvää palautetta niin asiakkailta, kuin henkilökunnaltakin. Mukavaksi on koettu myös se, että ruoat lämmitetään paikan päällä, jolloin siitä leviää miellyttävä ruoan tuoksu. Se tuo omalta osaltaan kodinomaista tunnelmaa yksiköihin. 
 

Keskustelutilaisuus tulossa

Palvelutuotanto käynnistyy vaiheittain Etevan asumisyksiköissä. Asiakkaidemme omaisille järjestetään palvelujen käynnistymisestä keskustelutilaisuus. 

Aihepiirit

Arkisto