Espooseen valmisteilla uusi kehitysvammapsykiatrian yksikkö
2.9.2021

Karttakuva, johon on vihreällä merkitty Espoon Etevalle varaama tontti.
Etevan uuden kehitysvammapsykiatrian yksikön valmistelu etenee. Espoon kaupunki on varannut kehitysvammapsykiatrian yksikön suunnittelua varten alueen Örkkimäen kaupunginosasta. Toimintayksikön suunnittelusta ja rakennuttamisesta vastaa Etevan omistama kiinteistöyhtiö Uudenmaan Vammaispalvelut Oy (UVP).
 
Karttakuva piirros tontista.
 
Suunnittelu alkaa tontin käyttösuunnitelman tekemisellä näinä päivinä. Arkkitehti tekee aluksi 2 eri suunnitelmaa tontin käytöstä, jotka Espoon kaupungin ja Etevan pitää ensin hyväksyä. Varsinaisia suunnitelmia voidaan alkaa tehdä kun käyttösuunnitelma on hyväksytty. Yleensä suunnitteluun tarvitaan noin 6 kuukautta.
 
Kehitysvammapsykiatrian yksiköissä tuotetaan kriisi-, tutkimus- ja kuntoutuspalveluja kehitysvammaisille ja muille erityistä tukea tarvitseville henkilöille.
 
Lisätietoja 
 
rakentamisesta: Marko Mörsky, toimitusjohtaja UVP, p. 040 304 7872.
 
palveluista: Kirsi Leväpelto, tulosaluejohtaja Eteva, p. 040 304 7003
 

Arkisto