Etevan vaativien palvelujen keskittäminen HUS-yhtymään toteutuu
11.10.2022

Kuvituskuva, pinkillä pohjalla valkoisia huutomerkkejä.

HUS-yhtymän yhtymähallitus päätti yksimielisesti, että Etevan vaativien palvelujen keskittämistä liikkeenluovutuksella aletaan valmistella.


Etevan vaativien palvelujen keskittämisestä HUS-yhtymään on ollut jo pitkään koko Etelä-Suomen alueella harvinaisen suuri konsensus. Työtä on valmisteltu Etevan, alueen kuntien ja HUSin yhteistyönä mm. KEPA-Uusimaa –hankkeessa jo parin vuoden ajan ja tämän vuoden aikana kaikki Uudenmaan ja Kanta- ja Päijät-Hämeen hyvinvointialueet ovat tehneet asiasta päätökset, joissa ne puoltavat näiden palvelujen keskittämistä ja siirtämistä HUS-yhtymään.

Sote-muutokseen liittyviä lakeja on eduskunnassa vielä vahvistamatta, minkä vuoksi HUS-yhtymän toimitusjohtaja esitti HUSin lokakuun alussa HUSin yhtymähallitukselle keskittämisestä ja liikkeenluovutuksesta luopumista. Yhtymähallitus kuitenkin päätti, että liikkeenluovutuksen valmistelu aloitetaan suunnitellusti.

Eduskunnassa on vielä sote-muutokseen liittyvää lainsäädäntöä käsittelyjonossa, mutta ei sen vuoksi voi jättää järkeviä asioita tekemättä. Lait ovat sieltä kuitenkin tulossa voimaan.

”Tässä meni ylimääräiseen selvitystyöhön kaksi viikkoa ja aikataulu on tiukka, mutta kyllä tähän kuitenkin pystytään. Etevan keskitetyt palvelut siirtyvät liikkeenluovutuksella HUS-yhtymään 1.1.2023 alkaen,” totesi Etevan toimitusjohtaja Sampo Salo.Linkki HUS-yhtymän yhtymähallituksen päätökseen: 
Kehitysvammaisten erityishuoltoon kuuluvien erityispalvelujen järjestäminen Uudellamaalla hyvinvointialueuudistuksen tultua voimaan 1.1.2023 jälkeen (tweb.fi) 

Arkisto