Vuodenvaihteen uudistus lähenee - toimitusjohtajan terveiset
19.10.2022

Kuvituskuva: oranssilla pohjalla valkoisia sitaattimerkkejä.

Syksy on jo puolessa välissä ja illat ovat pimentyneet. Vuodenvaihteeseen on aikaa enää hieman yli 70 päivää. Syksy on tunnetusti kiireistä aikaa Etevan toiminnassa ja sitä se on ollut tänäkin vuonna. Erityisesti hyvinvointialueuudistuksen valmistelussa työmäärät ovat kasvaneet merkittävästi, ja vielä on paljon tehtävää ennen vuodenvaihdetta. Suurin osa Etevan hallinnollisesta työstä kohdistuu tällä hetkellä uudistuksen valmisteluun ja varmistamiseen. Teemme aktiivisesti työtä kaikilla alueilla sen eteen, että palvelut jatkuvat mahdollisimman ennallaan vuodenvaihteen jälkeen. Samalla on toki oleellista huolehtia palveluidemme laadusta vuodenvaihteeseen saakka.

Syksy on tuonut mukanaan myös loistavia uutisia työmarkkinarintamalta. Sote-alan työriidassa saavutettiin sopu, kun kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat sekä palkansaajia edustavat hoitajajärjestöt hyväksyivät valtakunnansovittelijan tekemän sovintoesityksen. Syntynyt sovinto takaa alallemme työrauhan pitkälle vuoteen 2025 ja toiveissa on, että työolojen ja palkkauksen kohentuessa alan houkuttelevuus kasvaa. Saavutettu sovinto oli myös erittäin tärkeä tulevien hyvinvointialueiden toiminnan aloittamisen näkökulmasta.

Eteva kuntayhtymän tarina tulee päätökseen 31.12.2022, joka on viimeinen päivä erityishuoltopiirien ja näin ollen Etevankin historiassa. Vuoden 2023 alusta alkaen vastuu palveluista siirtyy hyvinvointialueille. Vaikka Etevan toiminta itsenäisenä organisaationa päättyy, on palveluiden jatkuvuus uudistuksessa turvattu. Etevan osaava ja ammattitaitoinen henkilökunta siirtyy uudistuksessa uusien toimijoiden palvelukseen ja arkinen työ asiakkaiden parhaaksi jatkuu näin ollen katkeamattomana vuodenvaihteen jälkeen.

Eteva kuntayhtymä kiittää yhteistyökumppaneitaan kuluneista vuosikymmenistä.


Mukavaa talven odotusta kaikille,
Sampo

 

--
Sampo Salo
toimitusjohtaja
Eteva kuntayhtymä

Arkisto