Ella-sovellus kaikkien käyttöön
20.12.2022

Henkilöitä taulu-tv:ssä näkyvän Ella-sovelluksen äärellä.

Etevan ammattilaisten kehittämä Ella-sovellus on tulossa lähipäivinä vapaaseen käyttöön. Sovelluksen voi ladata Googlen Play-kaupasta tai Applen App Storesta. Ella-sovellus on aktiviteetti- ja menetelmäpankki, josta asiakkaat voivat valita yhdessä ohjaajien kanssa mielekästä sisältöä ja tekemistä päiviinsä. Sovellus rikastuttaa asiakkaiden arkea ja tuo ohjaajille lisää ideoita asiakastyön tueksi. Ellaa voi käyttää joko älypuhelimella tai tabletti-tietokoneella.

Ellan hyödyt pähkinänkuoressa

  • Tarjoaa hyvän mahdollisuuden harjoitella arjen digitaitoja turvallisessa ympäristössä.
  • Sovelluksella on helppo jakaa hyviä toimintoja ammattilaisten kesken.
  • Kokoaa verkossa olevan materiaalin helposti asiakkaiden ja ohjaajien saatavilla olevaksi kokonaisuudeksi.


Kehittäminen ja sisällöntuotanto jatkuvat

Ella-sovellusta kehitettiin vuosina 2020–2021 Etevassa moniammatillisena yhteistyönä asiakastyön tueksi. Ella-sovelluksen kehittämistyö on jatkunut näihin päiviin saakka ja vuoden vaihteen jälkeen Ella-sovellus jatkaa toimintaansa valtakunnallisena yleishyödyllisenä sovelluksena. Ella-sovelluksen hallinta on vuoden 2023 alusta lähtien Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle siirtyvällä Digitaalisen palvelutoiminnan yksiköllä.

Sovelluksen sisällöntuotantoa jatketaan yhteistyössä entisten Etevan toimintayksiköiden kanssa yli hyvinvointialueiden rajojen. Lisäksi yhteistyötä Ella-sovelluksen sisällöntuotannon suhteen jatketaan muun muassa Helsingin kaupungin kanssa.

Myös muut alan toimijat ovat sovelluksen kehittämiseen ja sisältöjen luomiseen tervetulleita. Tehdään tästä yhdessä entistä parempi ja vaikuttavampi Ella-sovellus, josta me kaikki voimme hyötyä.

Lisätietoja:
Samuli Soininen,
Etevan Digitalisen palvelutoiminnan yksikkö, erikoisohjaaja
samuli.soininen@eteva.fi (30.12.2022 asti)
samuli.soininen@luvn.fi (2.1.2023 jälkeen)