Kuntoutusasiakkaita Tikkarelliin
8.2.2022

Kuvituskuva: vihreällä pohjalla valkoisia sitaattimerkkejä.

Etevan lyhytaikaisyksikkö Tikkarellissa avautuu helmikuussa lasten ja nuorten kuntoutusyksikön palvelu. Palvelun tavoitteena on tarjota lasten ja nuorten pidempiaikaista kuntoutusta esimerkiksi kehitysvammapsykiatrian tutkimusjakson jälkeen tai kehitysvammapoliklinikalla tehdyn kuntoutussuunnitelman mukaan.

 

Kenelle palvelu on tarkoitettu?

Tikkarellin kuntoutuspalvelun asiakkaita ovat alle 18-vuotiaat lapset ja nuoret sekä heidän perheensä. Kuntoutuspalvelu voi vastata asiakkaan tarpeisiin esimerkiksi tilanteissa, joissa lapselle tai nuorelle selvitellään jatkoasumisen vaihtoehtoja tai on tarpeen tukea lapsen tai nuoren sijoittumista takaisin kotiin esimerkiksi kehitysvammapsykiatrian jakson jälkeen. 

 

Millainen on kuntoutuspalvelujakso?

Kuntoutuspalvelujaksot kestävät noin 3-6 kuukautta, palvelun kesto ja asiakkaan tuentarve arvioidaan yksilöllisesti. Ennen kuntoutuspalvelun alkamista suunnitellaan moniammatillisesti kullekin asiakkaalle yksilölliset tavoitteet. Palvelu sisältää lapsen tai nuoren sekä hänen perheensä ohjauksen ja tuen arjesta selviytymiseen. Vanhempien sekä koko perheen jaksamisen tukeminen ovat työskentelyn keskiössä.

Kuntoutuspalvelun aikana on mahdollista saada erilaista asiantuntijatukea esimerkiksi autismikirjon, kommunikaation sekä toiminnanohjauksen erityiskysymyksiin. Tikkarellin lyhytaikaishoidon yksikössä henkilökunnalla on erityistä osaamista ja kokemusta autismikirjon sekä puhetta tukevien ja korvaavien menetelmien käytöstä. Arjen ohjauksen tukena toimivat yksikön oma sairaanhoitaja sekä autismiin perehtynyt erikoisohjaaja.

 

Lisätietoja 

Kuntoutusryhmässä on tällä hetkellä vapaana kaksi asiakaspaikkaa. Voit tiedustella paikkatilanteesta

  • yksikön palvelupäälliköltä Eeva-Leena Siposelta
    p. 040 304 7470, eeva-leena.siponen@eteva.fi tai
  • johtavalta sosiaaliohjaajalta Minttu Istermaalta
    p. 040 304 7818, minttu.istermaa@eteva.fi.

Voit myös tehdä palvelupyynnön, jolloin aloitamme selvittelytyön. Tästä pääset palvelupyyntö-lomakkeelle.

Arkisto