Sote-uudistus etenee – aluevaltuustojen toimikausi alkoi
1.3.2022

Kuvituskuva: oranssilla pohjalla valkoisia huutomerkkejä.

Sote-uudistus etenee suunnitellusti, ja Eteva valmistautuu hyvinvointialueille sulautumiseen.

Sote-uudistuksen mahdollistavat lait hyväksyttiin kesäkuun lopussa vuonna 2021. Etevalle se tarkoittaa toiminnan jakautumista kuudelle eri hyvinvointialueelle Uudenmaan, Kanta- ja Päijät-Hämeen alueella:

  • Itä-Uudenmaan hyvinvointialue
  • Kanta-Hämeen hyvinvointialue
  • Keski-Uudenmaan hyvinvointialue
  • Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue
  • Päijät-Hämeen hyvinvointialue
  • Vantaan ja Keravan hyvinvointialue.

Lisäksi Etevan vaativat palvelut (kehitysvammapsykiatria, kehitysvammapoliklinikka, asiantuntijapalvelut, jalkautuvat palvelut, lasten ja nuorten yksikkö Tikkarelli) todennäköisesti siirtyvät HUS-yhtymän toiminnaksi. Tästä tehdään päätöksiä myöhemmin tänä vuonna, mutta Uudenmaan, Kanta- ja Päijät-Hämeen hyvinvointialueilla on tästä vahva yhteinen tahto.

Hyvinvointialueiden alustavaa valmistelua tekivät eri alueiden väliaikaiset valmisteluelimet eli VATEt, joiden toimikausi päättyi helmikuun loppuun. Tästä eteenpäin valmistelusta vastaavat tammikuun aluevaaleissa valitut aluevaltuustot.

 

Lisätietoja

Sampo Salo, toimitusjohtaja

Johanna Pulkkinen, muutosjohtaja

Arkisto