Uudisrakentamista tulevalle Itä-Uudenmaan hyvinvointialueelle
18.5.2022

Havainnekuva kolmesta vaaleankeltaisesta kerrostalosta.

Itä-Uudellamaalla Porvoossa on käynnistynyt uuden rakennushankkeen suunnittelu osoitteeseen Wittenberginkatu 1. Hanketta tekevät yhteistyössä Itä-Uudenmaan hyvinvointialue, Eteva kuntayhtymä, Kårkulla samkommun, Uudenmaan vammaispalvelut Oy ja A-yhtiöt.

Alustavan suunnitelman mukaan hyvinvointialueen asukkaiden käyttöön rakennettava kerrostalo on nelikerroksinen ja osa kolmen kerrostalon kokonaisuutta. Kohteessa olevat toiset talot tarjoavat vuokra-asuntoja muun muassa ikäihmisille. Tavoitteena on ympäristöön sulautuva kerrostalokokonaisuus, jossa on mukana muutama liikehuoneistokin.

Alustavissa suunnitelmissa vammaispalveluille on 31 kpl asuntoja, jotka sijoittuvat eri kerroksiin. Osa asunnoista korvaa vanhoja palveluasumiseen soveltumattomia tiloja niin Etevassa kuin Kårkullassakin. Uudessa yksikössä on myös asuntoja aisti- ja monivammaisille henkilöille.

Tilat on varustettu asiakkaiden turvallisuutta lisäävällä tekniikalla, kuten kulunvalvonnalla ja palosammutuslaitteistoilla sekä asiakkaiden erilaisilla henkilökohtaisilla apuvälineillä.

Kaikkiin asuntoihin tuotetaan palvelut hyvinvointialueen henkilökunnan toimesta yksilöllisten suunnitelmien mukaisesti aamu- ja ilta- ja yö-aikaan asukkaiden omalla äidinkielellä.

Aihepiirit

Arkisto