Kehitysvammapoliklinikalla tehdään asiakastyötä moniammatillisesti
7.9.2022

Ryhmäkuva kehitysvammapoliklinikan työntekijöistä.

KUVASSA osa kehitysvammapoliklinikan moniammatillista tiimiä: vas. alhaalla Annika Mickos, Pauliina Nauha, Hanna Väkiparta, takana Mari Sirén-Koskinen ja Harri Tuomi.

Etevan kehitysvammapoliklinikalla tehdään asiakastyötä moniammatillisesti. Poliklinikka on aloittanut toimintansa marraskuussa 2020 ja alusta saakka lähtökohtana on ollut eri ammattiryhmien yhteistyö asiakkaidemme parhaaksi. Toiminta on tullut selkeään tarpeeseen ja palvelemme asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla vuoden vaihteen jälkeenkin, vaikka sote-uudistuksen valmistelut ovat vielä kesken.

Moniammatillisuus perustuu asiakkaan tarpeisiin

Asiakkaan palvelua suunniteltaessa otetaan huomioon mahdollinen tarve usean ammattilaisen tekemään arviointiin ja kuntoutuksen tai hoidon suunnitteluun. Myös asiakastapaamisissa saattaa olla eri asiantuntijoita. Työryhmänä voimme kysyä toistemme ammatillisia näkemyksiä asioihin.
Asiakkaillemme on tyypillistä moninainen tuen tarve, ja joskus selvittely on haasteellista samanaikaisten ongelmien ja epätyypillisten oireiden vuoksi.

 

Kaksi kehitysvammapoliklinikalla työskentelevää naista.
KUVASSA vasemmalta Anne Halmetoja ja Maria Karasto.

Kehitysvammapoliklinikan toimintaa luotsaa vs. ylilääkäri, psykiatri Maria Karasto. Työryhmään kuuluvat erikoislääkäri Annika Mickos, psykologi Emmi Tuomi, fysioterapeutti Mari Sirén-Koskinen, toimintaterapeutti Harri Tuomi ja asiakassihteeri Pauliina Nauha. Keväällä ja kesällä 2022 uusina tiiminjäseninä ovat aloittaneet sairaanhoitaja Hanna Väkiparta ja proviisori Anne Halmetoja.

– Päivittäisessä työssä näkyy tiiminjäsenten moniammatillinen osaaminen, koulutus ja kokemus. Moniammatillisuus tuo asiantuntemusta ja varmuutta haastaviin asiakastilanteisiin, joissa pohditaan asiakkaan lääkitystä, käytöshäiriöitä ja suunnitellaan kuntouttavia toimia sekä tukea asiakkaan arkeen. Kehitysvammapoliklinikan henkilökunnalle asiakkaiden ja heidän lähipiirinsä auttaminen on sydämen asia. Tavoitteenamme on antaa heille ”eväitä ja työkaluja” parempaan arkeen, kuvaa sairaanhoitaja Hanna Väkiparta tiimityöskentelyä Etevan kehitysvammapoliklinikalla.

 

Lisätietoa Etevan kehitysvammapoliklinikasta.

 

Arkisto