Vapaat asukaspaikat

Asumisyksiköissä eri puolilla Etevaa on vapaita pitkäaikaisen asumisen asukaspaikkoja. Alla on kerrottu vapaiden paikkojen tilanne eri yksiköissä. Alla mainituista vapaista asukaspaikoista tarkimmat lisätiedot osaa antaa asiakkuuspäällikkö Laura Meriläinen, puh. 040 304 8330, laura.merilainen (at) eteva.fi. 

Päivitetty 8.7.2021.

Askola

Rivitalo Askola (1 asukaspaikka)
Askolassa asunnot sijaitsevat kirkonkylällä, luonnon keskellä ja lähellä palveluita. Asumispalveluyksikössä on 2 ryhmäkotia, joissa molemmissa 6 asuntoa. Pihapiirissä on rivitalo, jossa on yhteensä 6 erillistä asuntoa. Askolassa asukkaat saavat yksilöllistä palvelua oman tarpeensa mukaan, tarvittaessa myös ympärivuorokautisesti. Yksikössä on lisäksi erityisosaamista autismin kirjon henkilöiden asumisesta.

Espoo

Ryhmäkoti Käpälämäki (1 asukaspaikka)
Espoon Ingaksenmäessä samalla tontilla on 3 erillistä ryhmäkotia: Apilatalo, Jänismäki ja Käpälämäki. Kaikissa ryhmäkodeissa on 5 asuntoa. Ryhmäkodit sijaitsevat rauhallisella omakotitaloalueella Jorvin sairaalan läheisyydessä ja sinne on hyvät liikenneyhteydet. Iso vehreä pihapiiri on asukkaille turvallinen. Ingaksenmäen asukkaista valtaosa on hyvin omatoimisia. Ingaksenmäessä asukkaita tuetaan yksilölliseen ja omannäköiseen elämään, mikä näkyy esimerkiksi siinä, että asiakkaat harrastavat hyvin paljon.

Ryhmäkoti Maininkikoti (2 asukaspaikkaa)
Maininkikoti sijaitsee Espoon Kivenlahdessa. Ryhmäkodissa on 3 kerrosta, joista 2 ylimmässä on ryhmäkotiasuntoja. Kummassakin kerroksessa asuu 6 asukasta, joilla on omat kylpyhuonetilat. Olohuone ja keittiö ovat asukkaiden yhteisiä. Maininkikoti sijaitsee hyvien bussiyhteyksien varrella.

Karkkila

Ryhmäkoti Tuulenpesä (2 asukaspaikkaa)
Karkkilassa ryhmäkodit sijaitsevat vehreällä pientaloalueella keskustan kupeessa. Kaksi eri ryhmäkotia ja rivitalo tarjoavat ympärivuorokautista asumispalvelua ja muodostavat yhdessä yhteensä 18 paikkaisen asumisyksikön. Asukkaat ovat erilaista tukea tarvitsevia aikuisia.

Rivitalo Karhunkorpi (1 asukaspaikka)
Karhunkorvessa on vapaana 1 rivitaloasunto, johon on mahdollista saada tuettua asumispalvelua. Asunnossa on mukava oma takapiha. Karhunkorpi sijaitsee keskellä vehreää omakotialuetta, keskustan kupeessa.

Kirkkonummi

Ryhmäkoti Ruusupelto (1 asukaspaikka)
Kirkkonummen ryhmäkodit ja rivitalo sijaitsevat samalla tontilla, noin 1 km päässä Kirkkonummen keskustasta. Ryhmäkodissa on 6 asuntoa. Yhteisissä tiloissa on keittiö ja olohuone. Kaikille yhteinen sauna ja harjoituskeittiö sijaitsevat omassa rakennuksessaan samalla tontilla. Henkilökunnan tukea ja apua on mahdollista saada ympäri vuorokauden.

Lohja

Ryhmäkoti Ettan (1 asukaspaikka)
Lohjalla, Saukkolan taajamassa on 3 erillistä ryhmäkotia: Ettan, Hemma ja Jekkula. Ryhmäkodit sijaitsevat rauhallisella ja viihtyisällä omakotitaloalueella. Saukkolan taajaman palvelut löytyvät kävelymatkan päästä. Saukkolassa asukkaita tuetaan yksilölliseen ja omannäköiseen elämään.

Mäntsälä

Rivitalo Kotikolo (1 asukaspaikka naiselle kaksiossa)
Kotikolo on rivitalo Mäntsälän kirkonkylällä, Mäntymäessä. Asumisyksikössä on 10 yksiötä ja kaksio sekä ohjaajien toimisto. Kaksiossa on molemmille asukkaille oma lukittava huone ja yhteiset keittiötila ja kylpyhuone. Kaikki keskustan palvelut ovat kävelyetäisyydellä.

Nurmijärvi

Ryhmäkoti Leinikki (1 asukaspaikka)
Nurmijärven kirkonkylällä sijaitseva Leinikki on 5 kehitysvammaisen henkilön ryhmäkoti. Ryhmäkoti on omakotitalo, jossa jokaisella asukkaalla on oma huone. Kodin muut tilat ovat yhteisiä. Yöaikaan on mahdollista saada apua ja tukea naapuriyksikön henkilökunnalta.  

Porvoo

Ryhmäkoti Peuralaakso (1 asukaspaikka)
Peuralaakso on 6 asukkaan ryhmäkoti, joka sijaitsee Porvoon Kevätkummussa, rauhallisella pientaloalueella. Ryhmäkoti on omakotitalo, jolla on suojainen piha. Ryhmäkodista on hyvät kulkuyhteydet reilun 3 km päässä sijaitsevaan keskustaan, lähipalveluihin on noin kilometri. Ryhmäkodin asukkaat tarvitsevat paljon tukea arjen toimintoihinsa. Jokaisella asukkaalla on oma huone. Yhteiskäytössä ovat keittiö, olohuone, sauna, pesuhuone ja 3 wc:tä. Henkilökunta on paikalla ympärivuorokautisesti. Ryhmäkodin henkilöstöllä on paljon osaamista muun muassa kommunikoinnin tukemisessa.

Vantaa

Ryhmäkoti Vallinoja (1 asukaspaikka)
Vallinojan ryhmäkoti tarjoaa ympärivuorokautista asumispalvelua. 2-kerroksinen talo sijaitsee rauhallisella pientalovaltaisella Vantaan Vallinojalla. Asiakaspaikkoja on kolmessa eri ryhmässä yhteensä 16. Asukkaat ovat aikuisia ja tarvitsevat pääsääntöisesti paljon fyysistä tukea ja ohjausta.

Ryhmäkoti Polkka (1 asukaspaikka)
Ryhmäkoti Polkka on 6 asukkaan koti vehreässä Ilolan kaupunginosassa. Polkan asukkaat ovat omatoimisia, aikuisia henkilöitä. Ilolasta on hyvät julkisen liikenteen yhteydet Tikkurilaan. Yöaikaan on mahdollista saada apua ja tukea naapuriyksikön henkilökunnalta.   

Ryhmäkoti Kastanjakuja (1 asukaspaikka)

Vantaan vehreässä Pähkinärinteen kaupunginosassa on asumispalveluyksikkö, joka on suunniteltu 10 kehitysvammaiselle senioriasiakkaalle. Yksikön asukkaat ovat ikääntyneitä kehitysvammaisia henkilöitä tai muuten hyötyvät senioreille tarkoitetusta ympärivuorokautisesta ryhmämuotoisesta asumisesta ja toiminnasta. Jokaiselle asukkaalle on oma huone ja kylpyhuone. Osassa asukashuoneista on oma parveke. Lisäksi yhteisinä tiloina on 2 olohuonetta, keittiö ja ruokailutila sekä kodinhoitotila ja sauna. Asumisyksikkö on talon toisessa kerroksessa, jonne pääsee myös hissillä.

Vihti

Ryhmäkoti Seniorputti (1 asukaspaikka)
Seniorputti on Vihdin kirkonkylällä, Männikön alueella sijaitseva 5 asukkaan ryhmäkoti. Jokaisella asukkaalla on oma huone, yhteisiä tiloja ovat keittiö, olohuone ja sauna. Mukava pihamaa on asukkaiden käytettävissä. Tukea on saatavilla ympäri vuorokauden. 

Ryhmäkoti Rillikoti (1 asukaspaikka)
Rillikoti on Vihdin kirkonkylällä, Männikön alueella sijaitseva 6 asukkaan ryhmäkoti. Jokaisella asukkaalla on oma huone, yhteisiä tiloja ovat keittiö, olohuone ja sauna. Piha on suojaisa ja vehreä. Asukkaat ovat aikuisia henkilöitä, joilla erilaisia tuen tarpeita. Ohjaajat ovat paikalla aamu- ja iltavuorossa. Yöaikaan on mahdollista saada apua ja tukea naapuriyksikön henkilökunnalta.

 

 

Tee palvelupyyntö netissä

Asumispalveluihimme hakeudutaan tekemällä palvelupyyntö Etevan nettisivuilla. Ota yhteyttä Etevan sosiaalityöhön, mikäli tarvitset lisätietoja palveluistamme tai vapaista paikoista. 

Etevan asiakkaaksi?

Haku Etevan asiakkaaksi tapahtuu oman kunnan tai Etevan sosiaalityön kautta tai suoralla palvelupyynnöllä. 

Lue tarkemmat ohjeet