Vapaat asukaspaikat

Asumisyksiköissä eri puolilla Etevaa on vapaita pitkäaikaisen asumisen asukaspaikkoja. Alla on kerrottu vapaiden paikkojen tilanne eri yksiköissä.

Päivitetty 19.11.2020

Askola

Askolan ryhmäkodissa (1 asukaspaikka) ja rivitalossa (1 asukaspaikka)
Askolassa asunnot sijaitsevat kirkonkylällä, luonnon keskellä ja lähellä palveluita. Asumispalveluyksikössä on 2 ryhmäkotia, joissa molemmissa 6 asuntoa. Pihapiirissä on myös rivitalo, jossa on yhteensä 6 erillistä asuntoa. Askolassa asukkaat saavat yksilöllistä palvelua oman tarpeensa mukaan, tarvittaessa myös ympärivuorokautisesti. Yksikössä on lisäksi erityisosaamista autismin kirjon henkilöiden asumisesta.

Espoo

Ryhmäkoti Apilatalo (1 asukaspaikka)
Espoon Ingaksenmäessä samalla tontilla on 3 erillistä ryhmäkotia: Apilatalo, Jänismäki ja Käpälämäki. Kaikissa ryhmäkodeissa on 5 asuntoa. Ryhmäkodit sijaitsevat rauhallisella omakotitaloalueella Jorvin sairaalan läheisyydessä ja sinne on hyvät liikenne yhteydet. Iso vehreä pihapiiri on asukkaille turvallinen. Ingaksenmäen asukkaista valtaosa on hyvin omatoimisia. Ingaksenmäessä asukkaita tuetaan yksilölliseen ja omannäköiseen elämään, mikä näkyy esimerkiksi siinä, että asiakkaat harrastavat hyvin paljon.

Hansakallion ryhmäkodit (1 asukaspaikka) ja rivitalo
Hansakallion asumisyksikkö sijaitsee Espoon Kauklahdessa rauhallisella asuinalueella erittäin hyvien kulkuyhteyksien sekä ulkoilualueiden lomassa. Yksikössä on 2-kerroksinen talo, jossa on 3 ryhmäkotia, yhteensä 17 asukkaalle. Lisäksi yksikössä on 6 rivitaloasuntoa sekä 1 tukiasunto. Jokaisessa asunnossa on oma wc ja kylpyhuone. Lisäksi yksikön alakerrassa on asukkaiden käyttöön isot harraste- ja vaatehuoltotilat sekä sauna, Yksikön henkilökunnalla on vahva autismiosaaminen sekä kokemusta aivovammaisten asiakkaiden ohjaamisesta ja tukemisesta. Henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

Hämeenlinna

Jaakonkadun ryhmäkodit (1 asukaspaikka) ja rivitalo 
Hämeenlinnan Jaakonkadulla on 25 asuntoa lähinnä kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille sekä kehitysvammaisille mielenterveyskuntoutuja-asiakkaille. Yksikössä on 4 ryhmäkotia: A-, B-, D- ja F-talot. E-talo on rivitalo ja C-talossa ovat asukkaiden sauna sekä henkilökunnan tiloja. Taloilla on yhtenäinen piha-alue, joka on aidattu turvallisen ulkoilun varmistamiseksi.

A-talon molemmissa päädyissä on 3 asukashuonetta ja olohuone, talon keskellä yhteinen keittiö ja kodinhoitohuone. A-talo tarjoaa intensiivistä huolenpitoa ja voimakasta tukea asiakkaan hyvän elämän suunnitteluun ja toteuttamiseen.

B-talon molemmissa päädyissä on 3 asukashuonetta ja olohuone, talon keskellä yhteinen keittiö ja kodinhoitohuone. B-talo tarjoaa intensiivistä huolenpitoa ja voimakasta tukea asiakkaan hyvän elämän suunnitteluun ja toteuttamiseen.
C-talossa ovat asukkaiden sauna sekä henkilökunnan tiloja. Taloilla on yhtenäinen piha-alue, joka on aidattu turvallisen ulkoilun varmistamiseksi.

D-talossa on 4 asukashuonetta, joista jokaisessa oma takaterassi. Talossa voi harjoitella itsenäistä asumista turvallisesti ryhmässä.

F-talossa on 4 asuntoa, joissa jokaisessa on oma keittiö ja terassi. Talon keskellä on yhteinen oleskelutila, jossa F- ja E-talon asiakkaat voivat ruokailla ja jossa voidaan järjestää yksikön yhteisiä juhlia. Talossa on mahdollista elää jo hyvin itsenäistä elämää ja harjoitella esimerkiksi kodinhoitoa ja ruuanlaittoa.
E-talo on rivitalo, jossa on 5 yksiötä, joista jokaisessa on suuri metsään rajoittuva takaterassi. E-talossa onnistuu täysin itsenäinen elämä, vaikka tarvittaessa ohjaajien tukea on saatavilla ympäri vuorokauden.

Jaakonkadun asumisyksikkö sijaitsee Hämeenlinnan Myllymäen korkeimmalla kukkulalla kauniissa ja perinteikkäässä pientalomiljöössä. Yksikön pihasta lähtee ulkoilureitit Hattelmalan harjulle ja Ahvenistolle, toisaalta kaupungin keskusta kauppakeskus sijaitsevat vain kilometrin kävelymatkan päässä yksiköstä.

Asumisyksikössä on saatavilla apua ja tukea ympäri vuorokauden. Henkilökunnalla on erityisosaamista autismikirjon, neuropsykiatrian, mielenterveyden, ikääntymisen, aistitoimintojen ja vaihtoehtoisen kommunikoinnin sekä haastavien tilanteiden ratkaisumallien osalta.

Karkkila

Ryhmäkoti Tuulenpesä (2 asukaspaikkaa)
Karkkilassa ryhmäkodit sijaitsevat vehreällä pientaloalueella keskustan kupeessa. Kaksi eri ryhmäkotia ja rivitalo tarjoavat ympärivuorokautista asumispalvelua ja muodostavat yhdessä yhteensä 18 paikkaisen asumisyksikön. Asukkaat ovat erilaista tukea tarvitsevia aikuisia.

Rivitalo Karhunkorpi (1 asukaspaikka)
Karhunkorvessa on vapaana 1 rivitaloasunto, johon on mahdollista saada tuettua asumispalvelua. Asunnossa on mukava oma takapiha. Karhunkorpi sijaitsee keskellä vehreää omakotialuetta, keskustan kupeessa.

Kirkkonummi

Ryhmäkoti Auringonvalo (1 asukaspaikka) ja lyhytaikainen hoito (1 asukaspaikka)
Kirkkonummen asumispalvelut sijaitsevat samalla tontilla, noin 1 km päässä Kirkkonummen keskustasta. Asumispalveluilla on kaksi ryhmäkotia ja rivitalo. Kummassakin ryhmäkodissa on 6 asuntoa. Yhteisissä tiloissa on keittiö ja olohuone. Rivitalossa on 6 yksiötä. Kaikille yhteinen sauna ja harjoituskeittiö sijaitsevat omassa rakennuksessaan samalla tontilla. Henkilökuntaa on aamu- ja iltavuoroissa 3-5 ohjaajaa sekä yöaikaan yksi ohjaaja, joka kiertää kaikissa taloissa tarpeen mukaan.

Lohja

Myllykallion rivitalo (1 asukaspaikka)
Pusulan kirkonkylällä sijaitseva Myllykallio on rivitalo, jossa on 19 asuntoa kahdessa eri kerroksessa. Kaikissa asunnoissa on oma sisäänkäynti, keittiö ja kylpyhuone. Asumisyksikössä on myös yhteistila, jossa on kokoontumis- ja harrastetila sekä sauna ja pyykinhuoltotila. Kirkonkylän lähipalvelut ovat kävelymatkan päässä. Asumispalvelua on saatavilla tarvittaessa myös ympärivuorokautisesti.

Mäntsälä

Rivitalo Kotikolo (2 asukaspaikkaa kaksiossa)
Kotikolo on rivitalo Mäntsälän kirkonkylällä, Mäntymäessä. Asumisyksikössä on 10 yksiötä ja kaksio sekä ohjaajien toimisto. Kaksiossa on molemmille asukkaille oma lukittava huone ja yhteiset keittiötila ja kylpyhuone. Kaikki keskustan palvelut ovat kävelyetäisyydellä.

Porvoo

Ryhmäkoti Peuralaakso (1 asukaspaikka)
Peuralaakso on 6 asukkaan ryhmäkoti, joka sijaitsee Porvoon Kevätkummussa, rauhallisella pientaloalueella. Ryhmäkoti on omakotitalo, jolla on suojainen piha. Ryhmäkodista on hyvät kulkuyhteydet reilun 3 km päässä sijaitsevaan keskustastaan, lähipalveluihin on noin kilometri. Ryhmäkodin asukkaat tarvitsevat paljon tukea arjen toimintoihinsa. Jokaisella asukkaalla on oma huone. Yhteiskäytössä ovat keittiö, olohuone, sauna, pesuhuone ja 3 wc:tä. Henkilökunta on paikalla ympärivuorokautisesti. Ryhmäkodin henkilöstöllä on paljon osaamista muun muassa kommunikoinnin tukemisessa.

Vantaa

Kastanjakujan ryhmäkoti (4 asukaspaikkaa)
Vantaan vehreään Pähkinärinteen kaupunginosaan on juuri avattu uusi 10-paikkainen asumispalveluyksikkö, joka on suunnattu kehitysvammaisille senioriasiakkaille. Yksikköön muuttaneet asiakkaat ovat kehitysvammaisia henkilöitä, jotka ovat joko ikääntyneitä tai muuten hyötyvät senioreille tarkoitetusta ympärivuorokautisesta ryhmämuotoisesta asumisesta ja toiminnasta.

Vallinojan ryhmäkoti (1 asukaspaikka)
Vallinojan ryhmäkoti tarjoaa ympärivuorokautista asumispalvelua. 2-kerroksinen talo sijaitsee rauhallisella pientalovaltaisella Vantaan Vallinojalla. Asiakaspaikkoja on kolmessa eri ryhmässä yhteensä 16. Asukkaat ovat aikuisia ja tarvitsevat pääsääntöisesti paljon fyysistä tukea ja ohjausta.

Vihti

Ryhmäkoti Rillikoti (1 asukaspaikka)
Rillikoti on Vihdin kirkonkylällä, Männikön alueella sijaitseva 6 asukkaan ryhmäkoti. Jokaisella asukkaalla on oma huone, yhteisiä tiloja ovat keittiö, olohuone ja sauna. Piha on suojaisa ja vehreä. Asukkaat ovat aikuisia henkilöitä, joilla erilaisia tuen tarpeita. Tukea on saatavilla ympäri vuorokauden.

Ryhmäkoti Katinkulma (1 asukaspaikka)
Katinkulma on Vihdin kirkonkylällä, Männikön alueella sijaitseva 5 asukkaan ryhmäkoti. Jokaisella asukkaalla on oma huone, yhteisiä tiloja ovat keittiö, olohuone ja sauna. Katinkulma on kodikas talo, jossa on mukava puutarha. Asukkaat ovat aikuisia henkilöitä, jotka tarvitsevat paljon tukea arjen toimintoihinsa. Henkilökunta on läsnä ympäri vuorokauden.

 

Tee palvelupyyntö netissä

Asumispalveluihimme hakeudutaan tekemällä palvelupyyntö Etevan nettisivuilla. Ota yhteyttä Etevan sosiaalityöhön, mikäli tarvitset lisätietoja palveluistamme tai vapaista paikoista.

Etevan asiakkaaksi?

Haku Etevan asiakkaaksi tapahtuu oman kunnan tai Etevan sosiaalityön kautta tai suoralla palvelupyynnöllä. 

Lue tarkemmat ohjeet