Vapaat asukaspaikat

Asumisyksiköissä eri puolilla Etevaa on vapaita pitkäaikaisen asumisen asukaspaikkoja. Alla on kerrottu vapaiden paikkojen tilanne eri yksiköissä. Alla mainituista vapaista asukaspaikoista tarkimmat lisätiedot osaa antaa asiakkuuspäällikkö Laura Meriläinen, puh. 040 304 8330, laura.merilainen (at) eteva.fi. 

Päivitetty 11.5.2021

Askola

Askolan ryhmäkodissa rivitalossa (1 asukaspaikka)
Askolassa asunnot sijaitsevat kirkonkylällä, luonnon keskellä ja lähellä palveluita. Asumispalveluyksikössä on 2 ryhmäkotia, joissa molemmissa 6 asuntoa. Pihapiirissä on rivitalo, jossa on yhteensä 6 erillistä asuntoa. Askolassa asukkaat saavat yksilöllistä palvelua oman tarpeensa mukaan, tarvittaessa myös ympärivuorokautisesti. Yksikössä on lisäksi erityisosaamista autismin kirjon henkilöiden asumisesta.

Espoo

Ryhmäkodit Käpälämäki (1 asukaspaikka)
Espoon Ingaksenmäessä samalla tontilla on 3 erillistä ryhmäkotia: Apilatalo, Jänismäki ja Käpälämäki. Kaikissa ryhmäkodeissa on 5 asuntoa. Ryhmäkodit sijaitsevat rauhallisella omakotitaloalueella Jorvin sairaalan läheisyydessä ja sinne on hyvät liikenneyhteydet. Iso vehreä pihapiiri on asukkaille turvallinen. Ingaksenmäen asukkaista valtaosa on hyvin omatoimisia. Ingaksenmäessä asukkaita tuetaan yksilölliseen ja omannäköiseen elämään, mikä näkyy esimerkiksi siinä, että asiakkaat harrastavat hyvin paljon.

Ryhmäkoti Maininkikoti (1 asukaspaikka)
Maininkikoti sijaitsee Espoon Kivenlahdessa. Ryhmäkodissa on 3 kerrosta, joista 2 ylimmässä on ryhmäkotiasuntoja. Kummassakin kerroksessa asuu 6 asukasta, joilla on omat kylpyhuonetilat. Olohuone ja keittiö ovat asukkaiden yhteisiä. Maininkikoti sijaitsee hyvien bussiyhteyksien varrella.

Hämeenlinna

F-talo (1 asukaspaikka)
Hämeenlinnan Jaakonkadulla on 25 asuntoa lähinnä kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille sekä kehitysvammaisille mielenterveyskuntoutuja-asiakkaille. Yksikössä on 4 ryhmäkotia: A-, B-, D- ja F-talot.

C-talossa ovat asukkaiden sauna sekä henkilökunnan tiloja. Taloilla on yhtenäinen piha-alue, joka on aidattu turvallisen ulkoilun varmistamiseksi.

D-talossa on 4 asukashuonetta, joista jokaisessa oma takaterassi. Talossa voi harjoitella itsenäistä asumista turvallisesti ryhmässä.

F-talossa on 4 asuntoa, joissa jokaisessa on oma keittiö ja terassi. Talon keskellä on yhteinen oleskelutila, jossa F- ja E-talon asiakkaat voivat ruokailla ja jossa voidaan järjestää yksikön yhteisiä juhlia. Talossa on mahdollista elää jo hyvin itsenäistä elämää ja harjoitella esimerkiksi kodinhoitoa ja ruuanlaittoa.

Jaakonkadun asumisyksikkö sijaitsee Hämeenlinnan Myllymäen korkeimmalla kukkulalla kauniissa ja perinteikkäässä pientalomiljöössä. Yksikön pihasta lähtee ulkoilureitit Hattelmalan harjulle ja Ahvenistolle, toisaalta kaupungin keskusta kauppakeskus sijaitsevat vain kilometrin kävelymatkan päässä yksiköstä.

Asumisyksikössä on saatavilla apua ja tukea ympäri vuorokauden. Henkilökunnalla on erityisosaamista autismikirjon, neuropsykiatrian, mielenterveyden, ikääntymisen, aistitoimintojen ja vaihtoehtoisen kommunikoinnin sekä haastavien tilanteiden ratkaisumallien osalta.

Karkkila

Ryhmäkoti Tuulenpesä (2 asukaspaikkaa)
Karkkilassa ryhmäkodit sijaitsevat vehreällä pientaloalueella keskustan kupeessa. Kaksi eri ryhmäkotia ja rivitalo tarjoavat ympärivuorokautista asumispalvelua ja muodostavat yhdessä yhteensä 18 paikkaisen asumisyksikön. Asukkaat ovat erilaista tukea tarvitsevia aikuisia.

Rivitalo Karhunkorpi (1 asukaspaikka)
Karhunkorvessa on vapaana 1 rivitaloasunto, johon on mahdollista saada tuettua asumispalvelua. Asunnossa on mukava oma takapiha. Karhunkorpi sijaitsee keskellä vehreää omakotialuetta, keskustan kupeessa.

Ryhmäkoti Karuselli (1 asukaspaikka)
Karuselli sijaitsee Ahmoossa, noin 3 km päässä Karkkilan keskustasta. Ryhmäkoti tarjoaa lasten ja nuorten pitkäaikaista asumista. 

Ryhmäkoti on omakotitalo, jossa on 5 asukashuonetta. Asukkaille yhteisiä ovat olohuone, keittiö, sauna- ja pesutilat sekä kodinhoitotilat. Talon metsäisellä pihalla on katettu terassi sekä erikseen aidattu keinualue. Koko piha on aidattu. 
 
Ryhmäkodille on kohtuullisen hyvät linja-autoyhteydet. Asuinalue on mukava ja rauhallinen, lähimpään kauppaan noin kilometrin matka.
 
Talossa on henkilökunta paikalla ympäri vuorokauden.

Lohja

Lohja ryhmäkoti (1 asukaspaikka)
Lohjalla, Saukkolan taajamassa on 3 erillistä ryhmäkotia: Ettan, Hemma ja Jekkula. Ryhmäkodit sijaitsevat rauhallisella ja viihtyisällä omakotitaloalueella. Saukkolan taajaman palvelut löytyvät kävelymatkan päästä. Saukkolan ryhmäkotien asukkaista valtaosa on hyvin omatoimisia. Saukkolassa asukkaita tuetaan yksilölliseen ja omannäköiseen elämään.

Mäntsälä

Rivitalo Kotikolo (1 asukaspaikka naiselle kaksiossa)
Kotikolo on rivitalo Mäntsälän kirkonkylällä, Mäntymäessä. Asumisyksikössä on 10 yksiötä ja kaksio sekä ohjaajien toimisto. Kaksiossa on molemmille asukkaille oma lukittava huone ja yhteiset keittiötila ja kylpyhuone. Kaikki keskustan palvelut ovat kävelyetäisyydellä.

Ryhmäkoti Eerikki (2 asukaspaikkaa rivitalon yksiöissä)
Eerikki on 7 asukkaan ryhmäkoti asukkaille, joilla on haasteita mielenterveydessä tai jotka tarvitsevat paljon apua arjessa selvitäkseen. Eerikin yhteydessä on myös erillinen rivitalo, jossa on 4 yksiötä kevyemmällä tuella selviäville asukkaille.  Ohjaajien tuki on tarvittaessa saatavilla ympäri vuorokauden. Ryhmäkodin kanssa samalla tontilla on myös Ryhmäkoti Mäntykoti. Eerikki sijaitsee Mäntsälän kirkonkylällä, Mäntymäessä. Kaikki keskustan palvelut ovat kävelyetäisyydellä.

Nurmijärvi

Ryhmäkoti Sateenkaari (1 asukaspaikka)
Nurmijärven kirkonkylällä sijaitseva Sateenkaari on 5 seniori-ikäisen kehitysvammaisen henkilön ryhmäkoti. Ryhmäkoti on omakotitalo, jossa jokaisella asukkaalla on oma huone. Kodin muut tilat ovat yhteisiä. 

Porvoo

Ryhmäkoti Peuralaakso (1 asukaspaikka)
Peuralaakso on 6 asukkaan ryhmäkoti, joka sijaitsee Porvoon Kevätkummussa, rauhallisella pientaloalueella. Ryhmäkoti on omakotitalo, jolla on suojainen piha. Ryhmäkodista on hyvät kulkuyhteydet reilun 3 km päässä sijaitsevaan keskustaan, lähipalveluihin on noin kilometri. Ryhmäkodin asukkaat tarvitsevat paljon tukea arjen toimintoihinsa. Jokaisella asukkaalla on oma huone. Yhteiskäytössä ovat keittiö, olohuone, sauna, pesuhuone ja 3 wc:tä. Henkilökunta on paikalla ympärivuorokautisesti. Ryhmäkodin henkilöstöllä on paljon osaamista muun muassa kommunikoinnin tukemisessa.

Vantaa

Vallinojan ryhmäkoti (1 asukaspaikka)
Vallinojan ryhmäkoti tarjoaa ympärivuorokautista asumispalvelua. 2-kerroksinen talo sijaitsee rauhallisella pientalovaltaisella Vantaan Vallinojalla. Asiakaspaikkoja on kolmessa eri ryhmässä yhteensä 16. Asukkaat ovat aikuisia ja tarvitsevat pääsääntöisesti paljon fyysistä tukea ja ohjausta.

Vihti

Ryhmäkoti Pässitalo (1 asukaspaikka)
Pässitalo on Vihdin kirkonkylällä, Männikön alueella sijaitseva 3 asukkaan ryhmäkoti. Jokaisella asukkaalla on oma huone, yhteisiä tiloja ovat keittiö, olohuone ja sauna. Piha on yhteinen ryhmäkoti Katinkulman kanssa. Asukkaat ovat aikuisia henkilöitä, joilla kevyitä tuen tarpeita. Talo ei ole esteetön. Tukea on tarvittaessa saatavilla ympäri vuorokauden, henkilökuntaa on paikalla iltaisin ja viikonloppuisin.

Ryhmäkoti Seniorputti (1 asukaspaikka)
Seniorputti on Vihdin kirkonkylällä, Männikön alueella sijaitseva 5 asukkaan ryhmäkoti. Jokaisella asukkaalla on oma huone, yhteisiä tiloja ovat keittiö, olohuone ja sauna. Mukava pihamaa on asukkaiden käytettävissä. Tukea on saatavilla ympäri vuorokauden. 

Ryhmäkoti Katinkulma (1 asukaspaikka)
Katinkulma on Vihdin kirkonkylällä, Männikön alueella sijaitseva 5 asukkaan ryhmäkoti. Jokaisella asukkaalla on käytössään asukkaille yhteisten tilojen lisäksi oma huone, jossa on myös kylpyhuone. Katinkulma on kodikas talo, jossa on mukava puutarha. Piha on yhteinen ryhmäkoti Pässitalon kanssa. Asukkaat ovat aikuisia henkilöitä, jotka tarvitsevat paljon tukea arjen toimintoihinsa. Henkilökunta on läsnä ympäri vuorokauden.

 

 

Tee palvelupyyntö netissä

Asumispalveluihimme hakeudutaan tekemällä palvelupyyntö Etevan nettisivuilla. Ota yhteyttä Etevan sosiaalityöhön, mikäli tarvitset lisätietoja palveluistamme tai vapaista paikoista. 

Etevan asiakkaaksi?

Haku Etevan asiakkaaksi tapahtuu oman kunnan tai Etevan sosiaalityön kautta tai suoralla palvelupyynnöllä. 

Lue tarkemmat ohjeet