Vapaat asukaspaikat

Asumisyksiköissä eri puolilla Etevaa on vapaita pitkäaikaisen asumisen asukaspaikkoja. Alla on kerrottu vapaiden paikkojen tilanne eri yksiköissä. Alla mainituista vapaista asukaspaikoista tarkimmat lisätiedot osaa antaa asiakkuuspäällikkö Laura Meriläinen, puh. 040 304 8330, laura.merilainen (at) eteva.fi. 

Päivitetty 18.11.2022

Espoo

Ryhmäkoti Apilatalo (1 asukaspaikka)
Espoon Ingaksenmäessä samalla tontilla on 3 erillistä ryhmäkotia: Apilatalo, Jänismäki ja Käpälämäki. Kaikissa ryhmäkodeissa on 5 asuntoa. Ryhmäkodit sijaitsevat rauhallisella omakotitaloalueella Jorvin sairaalan läheisyydessä ja sinne on hyvät liikenneyhteydet. Iso vehreä pihapiiri on asukkaille turvallinen. Ingaksenmäen asukkaista valtaosa on hyvin omatoimisia. Ingaksenmäessä asukkaita tuetaan yksilölliseen ja omannäköiseen elämään.

Hyvinkää

Ryhmäkoti Martti (1 asukaspaikka)
Martin ryhmäkoti sijaitsee Martin viihtyisällä rivi- ja omakotialueella, luonnon läheisyydessä. Alueelle on julkisen liikenteen bussiyhteydet keskustasta, johon on matkaa noin 2,5 km. Ryhmäkodissa on 15 asukaspaikkaa, jotka on jaettu 3 eri tupaan: Fillariin, Pikkupäähän ja Keskitupaan. Rakennus on kokonaan esteetön, kodinomainen ja sitä ympäröi isot piha alueet. Yksikössä on henkilökunta paikalla ympäri vuorokauden

Karkkila

Ryhmäkoti Tuulenpesä (1 asukaspaikka)
Karkkilassa ryhmäkodit sijaitsevat vehreällä pientaloalueella keskustan kupeessa. Kaksi eri ryhmäkotia ja rivitalo tarjoavat ympärivuorokautista asumispalvelua ja muodostavat yhdessä yhteensä 18 paikkaisen asumisyksikön. Asukkaat ovat erilaista tukea tarvitsevia aikuisia.

Kirkkonummi

Ryhmäkoti Ruusupelto (1 asukaspaikka)
Kirkkonummen ryhmäkodit ja rivitalo sijaitsevat samalla tontilla, noin 1 km päässä Kirkkonummen keskustasta. Ryhmäkodissa on 6 asuntoa. Yhteisissä tiloissa on keittiö ja olohuone. Kaikille yhteinen sauna ja harjoituskeittiö sijaitsevat omassa rakennuksessaan samalla tontilla. Henkilökunnan tukea ja apua on mahdollista saada ympäri vuorokauden.

Mäntsälä

Rivitalo Kotikolo (1 asunto, kaksio)
Kotikolo on rivitalo Mäntsälän kirkonkylällä, Mäntymäessä. Asumisyksikössä on 10 yksiötä ja kaksio sekä ohjaajien toimisto. Kaksiossa on molemmille asukkaille oma lukittava huone ja yhteiset keittiötila ja kylpyhuone. Kaikki keskustan palvelut ovat kävelyetäisyydellä.

Nurmijärvi

Ryhmäkoti Sinisiipi (1 asukaspaikka)
Nurmijärven kirkonkylällä sijaitseva Sinisiipi on 6 kehitysvammaisen henkilön ryhmäkoti. Ryhmäkoti on omakotitalo, jossa jokaisella asukkaalla on oma huone. Kodin muut tilat ovat yhteisiä. Yksikössä on henkilökunta paikalla ympäri vuorokauden.

Porvoo

Ryhmäkoti Peuralaakso (1 asukaspaikka)
Peuralaakso on 6 asukkaan ryhmäkoti, joka sijaitsee Porvoon Kevätkummussa, rauhallisella pientaloalueella. Ryhmäkoti on omakotitalo, jolla on suojainen piha. Ryhmäkodista on hyvät kulkuyhteydet reilun 3 km päässä sijaitsevaan keskustaan, lähipalveluihin on noin kilometri. Ryhmäkodin asukkaat tarvitsevat paljon tukea arjen toimintoihinsa. Jokaisella asukkaalla on oma huone. Yhteiskäytössä ovat keittiö, olohuone, sauna, pesuhuone ja 3 wc:tä. Henkilökunta on paikalla ympärivuorokautisesti. Ryhmäkodin henkilöstöllä on paljon osaamista muun muassa kommunikoinnin tukemisessa.

Vantaa 

Ryhmäkoti Polkka (1 asukaspaikka)
Ryhmäkoti Polkka on 6 asukkaan koti vehreässä Ilolan kaupunginosassa. Polkan asukkaat ovat omatoimisia, aikuisia henkilöitä. Ilolasta on hyvät julkisen liikenteen yhteydet Tikkurilaan. Yöaikaan on mahdollista saada apua ja tukea naapuriyksikön henkilökunnalta.   

Ryhmäkoti Kastanjakuja (1 asukaspaikkaa)

Vantaan vehreässä Pähkinärinteen kaupunginosassa on asumispalveluyksikkö, joka on suunniteltu 10 kehitysvammaiselle senioriasiakkaalle. Yksikön asukkaat ovat ikääntyneitä kehitysvammaisia henkilöitä tai muuten hyötyvät senioreille tarkoitetusta ympärivuorokautisesta ryhmämuotoisesta asumisesta ja toiminnasta. Jokaiselle asukkaalle on oma huone ja kylpyhuone. Osassa asukashuoneista on oma parveke. Lisäksi yhteisinä tiloina on 2 olohuonetta, keittiö ja ruokailutila sekä kodinhoitotila ja sauna. Asumisyksikkö on talon toisessa kerroksessa, jonne pääsee myös hissillä.

 

Tee palvelupyyntö netissä

Asumispalveluihimme hakeudutaan tekemällä palvelupyyntö Etevan nettisivuilla. Ota yhteyttä Etevan sosiaalityöhön, mikäli tarvitset lisätietoja palveluistamme tai vapaista paikoista. 

Etevan asiakkaaksi?

Haku Etevan asiakkaaksi tapahtuu oman kunnan tai Etevan sosiaalityön kautta tai suoralla palvelupyynnöllä. 

Lue tarkemmat ohjeet